Antoni van Leeuwenhoekweg Bussum

Opdracht Ontwerp en projectbegeleiding
Stad Bussum
Jaar 2020
Bouwsom € 100.000

Voor deze voormalige bedrijfswoning van een oude taxicentrale met een grote bedrijfsruimte aan de achterzijde hebben wij een moderne uitbouw ontworpen.

De keuken en eetkamer aan de achterzijde zijn niet groot en het terras ingesloten door veel muren. Het verwijderen van de helft van de oude bedrijfsruimten bracht de tuin weer in verhouding om een vergunningsvrije uitbouw in de breedte en lengte te realiseren.

Een goede inventarisatie van de oude constructie in 3d gaf te kennen dat de basis van de woning niet heel veel constructieve aanpassingen nodig heeft. Hierdoor kunnen de bouwkosten binnen de kaders blijven.

De uitbouw begint met een naar buiten ‘springende’ bijkeuken of mudroom. De ruimte biedt vanaf deze traditionele zij-/achterdeur meer functies voor opslag, extra koelkast/vriezer ruimtes en een extra keukenblok.

Omdat nieuwe stenen nooit echt op elkaar aan zullen sluiten is gekozen voor een gelaagdheid van materialen. De herhaling van het Ayous hout gecombineerd met het metselwerk en lichte kleuren geeft een vriendelijk gevelbeeld.

Het dak steekt gelijk aan de bestaande 30’er jaren dakranden flink over om de belangrijke zonwering tegenwoordig in de architectuur al voor een deel op te lossen. Het vele glas met de verticale lijnen brengt het geheel mooi in balans.

Om te voldoen aan het nieuwe bouwbesluit is het geïsoleerde dak een stuk terug geplaatst, gelijk met de gevellijn. Hierdoor lijkt het dak dunner en tegelijk voldoet het aan de nieuwste isolatie waarden (Rc 6).

Contact opnemen

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op