Hoe wij werken

Elk interieur of architectuur project, groot of klein, is uniek en vereist aandacht over het doel en het gebruik. Elk project start met een vrijblijvend gesprek waarin een eerste opzet en schets van de plannen worden gemaakt. U heeft hierbij invloed op de invulling van het programma van eisen waarop wij een voorlopig ontwerp maken en uitwerken tot definitief ontwerp. U kunt het ontwerp tijdens het proces zien groeien in 2d en 3d waarna wij met visuals en renders afsluiten om een zo gedetailleerd beeld van het toekomstige resultaat te kunnen verschaffen. Tevens kunnen wij de omgevingsvergunning aanvraag verzorgen en de coƶrdinatie en integratie met een constructeur en of bouwfysicus en installatie adviseur verzorgen.

schets

Eerste gesprek en schetsontwerp

In een eerste gesprek met u als opdrachtgever vertelt u ons over uw gebouw en uw wensen. Aan de hand van eenvoudige handschetsen verhelderen wij onze eerste gedachten. Wij hebben dan al onderzoek gedaan naar het vigerende bestemmingsplan en de eisen die de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit (Welstand) aan het gebouw kan eisen als er een vergunning vereist is in het proces. Vaak zijn deze eerste penstreken simpel van vorm maar ook een krachtige weergave van hoe het gesprek met u is gelopen.

 

Schets

Concept

Uw gebouw wordt ingemeten en als plattegrond secuur uitgewerkt. Op deze onderlegger worden verschillende benaderingen van het programma van eisen ingevuld en de beste oplossingen gekozen. Er worden ontstaan ruwe ideeƫn maar tegelijk wordt er vast nagedacht over de kleinste details die voor u belangrijk zijn en een inspiratie kunnen zijn voor het uiterlijk en gevoel van het totale project.

gardenhouse 4

Uitwerking tot Voorlopig Ontwerp

Na uw akkoord op het schetsontwerp wordt het concept verder uitgewerkt in 3d tot een model waaruit plattegronden, doorsneden maar ook 3d beelden ontstaan. Wij vinden het belangrijk dat u gelijk het maximale uit onze visie van uw project krijgt en gaan juist in deze fase waar alles om beeld draait het model tot foto realistische afbeeldingen verwerken. Hierdoor kunt u de materialen bijna voelen in de afbeeldingen maar ook echt in voorstellingen van materialen. Als er een vergunning nodig is voor uw verbouwing wordt die in deze fase opgestart en na akkoord op de eerste set bouwkundige tekeningen ingediend.

screen-9

Visualisatie 3D & VR

Tijdens de uitwerking tot Definitief Ontwerp wordt het plan in een omgeving geplaatst waar u als opdrachtgever vanaf het gemak van uw eigen telefoon doorheen kan wandelen alsof het al is gebouwd. Met een eenvoudige Google Cardboard toveren wij uw mobiele telefoon zelfs om tot een virtual reality omgeving.

Details

Vergunningen

De omgevingsvergunning kan een lastig traject zijn waar Gemeentes de regels bepalen en het is belangrijk het beoogde doel goed scherp te houden. Wij kunnen u hier in ontzorgen en lopen dit proces stap voor stap met u door om het maximale uit het project te halen.

BA ontwerp

Kosten

Bent u benieuwd wat dit traject u zou kosten? Een eerste gesprek is uiteraard gratis. Elk traject is anders en afhankelijk van de grootte van het pand, van de intensiteit van het vergunningstraject en van de mate waarin u wilt dat wij het project uitwerken.

Neem contact met ons op en wij voorzien u graag snel van antwoord.

Contact opnemen

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op