Zoncorporatie Amsterdam

Opdracht Ontwerp en projectbegeleiding
Stad Amsterdam
Jaar 2021
Bouwsom € 450.000

De ontwikkeling van nieuwe kantoren in Amsterdam-Noord biedt de snelgroeiende onderneming De Zoncorporatie de gelegenheid om zijn vleugels uit te slaan.

De trap vormt een opvallend onderdeel en verdiende verfijning. Met balustraden van stalen strips wordt er voor een lichter lijnenspel gezorgd en wordt de functie benadrukt.

De Zoncorporatie levert zonnepanelen aan woningbouwverenigingen en regelt tevens dat ze geplaatst worden. Daarnaast houdt het bedrijf zich bezig met het groener maken van de bebouwde omgeving.

Medewerkers hebben zowel mentaal als fysiek de ruimte nodig binnen het bedrijf. Door een klimaat te scheppen waar goed samen kan worden gewerkt, voldoende fijne werkplekken zijn en een goed klimaat heerst zal er een stimulerende werkomgeving ontstaan waar je je echt thuis voelt en energieker als je naar huis gaat met een gevoel van trots.

Bij de eerste gesprekken met de opdrachtgever bleek al snel dat men een aangename werkomgeving wenste voor de medewerkers. (well-being). Om de over twee verdiepingen verdeelde ruimte te verbinden, schetsten we een enorme trap. Halverwege creëerden we een centraal punt, waar men elkaar min of meer toevallig kan ontmoeten. 

In de ruwbouwperiode vindt overleg plaats met de verhuurder en de huurder. Voor de verbinding van de trap zijn extra voorzieningen getroffen als funderingspalen. 

Contact opnemen

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op