Quanza Group

Opdracht Ontwerp en projectbegeleiding
Stad Amsterdam
Jaar 2017
Bouwsom € 800.000

Realiseer voor ons ICT bedrijf in de voormalige DAF Trucks fabriek aan de Willem Fenengastraat in Amsterdam (huurlocatie op 2.000 m2) een toekomstbestendig kantoorconcept waarin de kern en ziel van onze onderneming herkenbaar is, rekening houdend met ruimte voor groei van het personeelsbestand.

Private Residence Amsterdam

Opdracht

De structuur van het dynamische ICT bedrijf vroeg om een uitdagende transformatie van de voormalige DAF Trucks fabriek. Alle afdelingen moesten met elkaar kunnen communiceren. Zij komen regelmatig bij elkaar om zowel formeel als informeel met elkaar te kunnen overleggen. Kersing zag het meteen voor zich. De sheddaken en industriële uitstraling boden mogelijkheden om er één levendig werk- en ontspanningsgebied van te maken.

Private Residence Amsterdam

Concept

Het interieur spiegelt de open structuur van het bedrijf en geeft de gebruiker het gevoel dat elke ruimte verbonden is met de volgende. De losse units van afdelingen gecombineerd met de centrale vide van het gebouw bieden ruimte om er een dorp van te maken. En zoals het elk goed dorp betaamt, moest het dorpshuis (of ‘kroeg’) er ook komen als centraal herkenbaar verbindingspunt.

Het concept liet toe de open ruimte gelaagd in te richten en niet typisch vol te bouwen met (glas-)wanden. Er zijn ruimtes geplaatst op de verdiepingsrand die bijzonder zijn afgewerkt. Deze blokken bieden weerstand tegen de geluidproductie van het plein en laten tegelijk in de gelaagdheid van de opbouw ook de open structuur van het bedrijf zien.

Kleur en materialen

Refererend aan de snelheid van het internet, de “natural habitat” van Quanza, is de vloer smaakvol gestoffeerd in op maat gemaakte lange tapijttegels. De vloer symboliseert het verloop van de buitenwereld in grijs en donkergrijs (dat steen en beton verbeeldt), naar de kern van het huis met groen en bruin (gras en aarde). Deze kleuren worden gecomplementeerd door echte bomen, met hout afgewerkte wanden en bijzondere verlichting. De combinatie van techniek en natuurlijke materialen geven de ruimtes een behaaglijke harmonieuze sfeer.

Om het geheel vloeiend te verbinden naar de eerste verdieping (vóór de verbouwing van het pand was verbinding enkel mogelijk via noodtrappenhuizen) en rekening houdend met de multifunctionaliteit en efficiency van ruimtegebruik, realiseerde Kersing een praktische en tegelijkertijd zeer functionele oplossing:

Private Residence Amsterdam

De brandcompartimentering werd aangepast en er werd een enorme stalen trap geplaatst die niet alleen de open verdiepingen verbindt maar tegelijk dienst kan doen als plek om bij te praten en als tribune voor besprekingen en presentaties.

Private Residence Amsterdam
Contact opnemen

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op