Profiel

Kersing Interieurarchitectuur is een bureau voor ruimtelijke vormgeving en interieurarchitectuur geleid door Wilco Kersing. Hij heeft na zijn afgeronde studie aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag (Interieurarchitectuur) tien jaar voor een grote projectontwikkelaar in Amsterdam gewerkt en veel gebouwd en ontworpen. Tijdens deze periode heeft hij in 2012 zowel zelfstandig als in samenwerking met verschillende bureaus gewerkt aan een grote diversiteit van opdrachten.

Het bureau realiseert op dit moment met name verbouwingen en inrichtingen van kantoren, woonhuizen, historische gebouwen en monumenten. Door het gebruik van Archicad 3d en Vectorworks software en Virtual Reality worden alle projecten tot in de laatste details uitgewerkt en doorgesproken met de opdrachtgever. Zie meer hierover op de pagina Bim.

De bestaande kwaliteiten van een historische, monumentale of moderne omgeving worden zichtbaar gemaakt en gecombineerd met gedurfde ingrepen met aandacht voor detail, materiaal, afwerking, authenticiteit en functionaliteit. Het conceptueel denken over de invloed van de omgeving op het ontwerp staat centraal in alle opdrachten.

Kersing Interieurarchitectuur begeleidt zijn verbouwings- en inrichtingsprojecten en vraagt vergunningen aan (inclusief benodigde vergunningen bij renovatie van monumenten). Er zijn projecten gerealiseerd voor uiteenlopende opdrachtgevers, bekijk de referenties pagina.