2018 Okt 22 Kersing Interieur wint met De Koning Architecten aanbesteding voor Woongroep St Joseph

with Geen reacties

Kersing Interieur heeft in samenwerking met De Koning architecten in Bussum de aanbesteding gewonnen voor de totale renovatie van het gebouw aan de Kerklaan in Heemskerk. Dit prachtige gebouw met veel historie gaat een locatie zijn voor begeleid wonen en biedt een unieke combinatie van wonen en dagbesteding in samenwerking met de omgeving en omwonenden.

In het schetsontwerp heeft Frank de Koning van De Koning Architecten op de verdiepingen 16 zelfstandige integraal toegankelijke appartementen gecreƫerd, waarbij onderlinge betrokkenheid wordt gestimuleerd. Er zijn gemeenschappelijke ruimten zoals huiskamers voor het doen van spelletjes, samenzijn met vrienden, ouders en familie, gezamenlijke maaltijden gebruiken, etc. Ook zal een groot aantal van de bewoners werkzaam zijn in de dagbesteding op de begane grond. Hiermee wordt de bijzondere werk-woon-zorgcombinatie gecreƫerd.

Het interieurontwerp van Kersing Interieurarchitectuur focust zich op de begane grond die wordt ingericht voor de dagbesteding en werkplekken voor mensen met een beperking. Deze etage zal gedeeltelijk publiek toegankelijk blijven door ruimten verhuurbaar te houden en door de aanwezigheid van een lunchroom gerund door de doelgroep of vergelijkbaar. Het unieke karakter van het gebouw blijft door het frisse ontwerp zichtbaar voor de inwoners van Heemskerk of andere belangstellenden. De constructie van het gebouw is hier geopend met respect voor het monumentale karakter. Uitwerking en bouw start in 2019.

#interieurarchitectuur, #samenwerking, #concept, #kersing